Gezzginn
Tıkla

18 Şubat 2008 Pazartesi

İstannbull'da kar var!!

Bugün çok güzel bir gün! Dün de öyleydi, dünden önceki gün de:) Çünkü kar yağıyor, her taraf bembeyaz. Bu manzarayı çok özlemişim. Geçen sene İstanbul'a bir kaç kar tanesi düşmüştü sadece... Bu durumda yaklaşık iki yıldır kara hasrettik. Ama kar bizi daha fazla bekletmedi ve sonunda kendisini İstanbul'un üzerine bıraktı. Biz de onu çok iyi karşıladık. Sokaklarda yalnız bırakmadık. Hep onu seyrettik. Zaman zaman yanına gidip onu sevgiyle kucakladık. Ayrıca kar sebebiyle ailemizin tarihinde belki de ilk denebilecek bir olay yaşandı. Daha önce kar yağdığında biz yine de ne yapar eder bir yerlere giderdik. Bir keresinde arabamızı karlardan çıkaramayınca yürüyerek yakın denemeyecek bir yere sinemaya gitmiştik mesela. Fakat bu haftasonu ilk kez, belki de karın özlemiyle hiç bir yere gitmedik. Sadece karlarla haşır neşir olduk diyebilirim:)
Cumartesi öğlen saatlerinde kar fırtınası çıktığı anda fotoğraf makinesini kaptım ve hemen fotoğraf çekmeye başladım. Gerçekten çok hızlı yağıyordu... Bu fotoğraf da bizim pencereden gözüken bir manzara. Karşıdaki ev bile net gözükmüyor.
Yine bizim pencereden gözüken karla kaplı bir yol. Buraya yolu açmak için bir kaç kez geldiler ama her seferinde kısa süre sonra yine bembeyaz oldu.
Sitemizdeki zavallı bisikletler. Onlarda kara teslim... İçlerinden biri benim ama hangisi olduğunu malesef anlayamadım:)
Bu da benim karlardaki izim. Üşümesin diye ona da eldiven verdim.

Ve işte bu da küçük kirpi kafa! Aslında geleneğimi bozmayıp kardan adam yapmak istedim ama karlar toz gibi yağdığı için birbirine yapışmıyor. Kartopu bile düzgün olmuyor, hemen dağılıyor. Ben de bir kartopu yapıp pencerelerden, arabalardan sarkan buzları tepesine sapladım. Böylece sevimli bir kirpi kafam oldu. Şimdi pencerenin önünde etrafı serediyor. Size de karları iyice seyretmenizi tavsiye ederim. Çünkü bir daha ne zaman yağacağı hiç belli olmaz. Elimize geçen bu fırsatı iyi değerlendirelim:)

7 Şubat 2008 Perşembe

Meydan Alışveriş Merkezi - Doğa dostu! :)

Yarı yıl tatiline girdik derken bi de baktım ki tatil nerdeyse bitmiş. Gezelim, arkadaşlarla buluşalım derken tatil göz açıp kapayıncaya kadar geçti. Neredeyse tatilin başından beri bir tek bugün evde durdum. Daha önce hiç söyledim mi bilmiyorum ama biz Çekmeköy'de oturuyoruz. Çekmeköy yeni gelişen bir semt. Çekmeköy'de güzel yatırımlar görülebildiği gibi, ormanı yok edip yerine büyük siteler yapan yatırımcılara da kızmamak elde değil. Çekmeköy'de çok güzel siteler var. Buralarda oturan insanlar için sosyal bir çevre de oluşturmak gerekmiş tabi. Küçük alışveriş yapılabilecek yerler var, doğa parkı var, Çekmeköy'den Ümraniye'ye doğru yola çıktığınızda Yeşil Vadi adında bir site var bu sitenin yanında da çok güzel bir okul var [burası benim mezun olduğum okul:)]. Karşı tarafta ise İkea var. İkea'nın yanında da Meydan Alışveriş Merkezi! İşte size bahsedeceğim yer burası. Bu Meydan diğer alışveriş merkezlerinden çok farklı. Doğa dostu demek mümkün:) Çünkü burası jeotermal enerji ile ısıtılıyor. Bu dünyada bir ilkmiş! Meydan'ın diğer bir farklı yanı da üstünün açık olması. Mağazalar ve market hariç açık havada dolaşıyorsunuz. Kapalı yerlerin çatısıysa çimenlerle kaplı. (Not: Sadece bu fotoğrafı ben çekmedim, bunu bir mimarlık sitesinden aldım.) Bu yeşil alanlarda oturabiliyorsunuz. Kışın kimse oturmuyor tabi ama, yazın gerçekten çok güzel ve serinletici bir havası var. Meydan AVM, adını ortasındaki büyük meydandan alıyor.


Burda su fıskiyeleri vardı ama kış gelince bir buz pisti kuruldu! Minik bi pist ama yine de kaymak eğlenceli. Bu yıl çok kar yağmadı ama yağdığı küçük zaman diliminde burda olmak çok güzel oluyordu. Düşünün, alışveriş merkezindesiniz yerlerde kar var ve siz buz pateni yapıyorsunuz, insanlar mağazalarda alışveriş yapıyor.


Pek alışılmış bir manzara değil gibi:) Çok kar yağsa insan kendini donmuş bir gölün üstünde sanacak.
Meydan'ın sinema bölümü de çok güzel. Mimari açıdan çok şık. Bu alışveriş merkezinin tek eksiği yemek çeşitlerinin az olması. Ama hemen yanında İkea olması yemek yemek için bir avantaj. Fotoğraflarda gördüğünüz gibi ağaçlar da var Meydan'da.


Sanırım bu durumda İstinye Park ağaç gölgesi olan tek alışveriş merkezi olmaktan çıkıyor. Ayrıca Meydan'daki süsler, ışıklar, çatılardaki geyikler de dikatinizi çekmiştir. Bu fotoğrafları yılbaşına yakın bir zamanda çekmiştim. Her mekan gibi Meydan da yılbaşı için güzelce süslenmiş. İnsan kendini Avrupa'daki bir sokakta gibi hissediyor. Ama doğrusunu söylemek gerekirse yılbaşı için bu kadar süslenen alışveriş merkezlerinin bizim bayramlarımızda genelde süslenmemiş ya da tek tük bir şeyler asılmış olması beni üzüyor. Oysaki bu güzel mekanlarda bizim kültürümüz yansıtılsa ne güzel olurdu.

Tasarım, mimarlık gibi dergilerde bu aralar adı çok geçen Meydan ülkemizin tanınması için iyi bir mekan. Zaten bu sene İstanbul'da ve genel olarak Türkiye'de bir tüketim patlaması yaşandığını konuşuyor dünya. Kısa süre içinde birbiri ardına açılan alışveriş merkezleri de bunun ispatı. Meydan da bunlardan biri ama gördüğünüz gibi diğerlerinden bayağı farklı bir yer. Kesinlikle gitmenizi tavsiye ediyorum. Bu arada sıkı giyinmeyi unutmayın:)
Posted by Picasa